Arhiva ponuda

ESC Rim 2016

26.08. – 01.09.2016.

Evropski kongres kardiologije

1. dan 26.08.2016.   petak        BEOGRAD – RIM

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 16:00 h. Let za Rim predviđen je u 18:05 h, sletanje je u 19:35 h. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe. Noćenje.

2. dan 27.08.2016.   subota          RIM 

Doručak. Odlazak na panoramsko i pešačko razgledanje večnog grada: Koloseum, Rimski forumi, Trajanova pijaca – trgovinski i upravni centar Rima za vreme cara Trajana, Kapitol – najviše od 7 rimskih brda na kojima je zasnovam antički rim, mesto na kome se nalazi hram rimskog Boga Jupitera, njegove žene Juno i ćerke Minerve, Pjaca Venecija, Park Borgeze, Pjaca Popolo, Vatikan, Panteon – hram posvećen svim bogovima starog Rima, građevina sa najvećom samostojećom kupolom na svetu, Pjaca Navona.... Povratak u hotel. U popodnevnim časovima odlazak do kongresnog centra javnim prevozom u pratnji vodiča – UČEŠĆE NA KONGRESU (SVEČANA CEREMONIJA OTVARANJA). Povratak u hotel javnim prevozom u pratnji vodiča. Noćenje.

3./6. dan 28./31.08.2016.   ned/sre       RIM 

Doručak. Odlazak javnim prevozom do kongresnog centra Fiera di Roma – STRUČNI PROGRAM. 
U slobodno vreme mogućnost organizovanja fakultativnih izleta:

Poseta vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli, gde se obilazi najznačajniji deo zbirki: antičke statue, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela sa maestralnim delima Mikelanđela: Poslednji sud i Stvaranje čoveka. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, bazilike Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena Mikelanđelova Pjeta. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. 

*Poludnevni izlet autobusom u Tivoli i poseta kompleksu Vila D’Este, koji sa svojom palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’Este, potomak slavne porodice Este koja je vladala Ferarom i Modenom. Njegov životni cilj bio je da postane rimski papa, ali mu to nikada nije pošlo za rukom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one izgrađene u baroknom stilu koje imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel.

*Poludnevni izlet autobusom za Ostiju, lučki grad antičkog Rima. Ostia Antica je arheološko nalazište koje se nalazi 30km od centra grada u modernom predgrađu Rima Ostiji. Prema predanju Ostija je bila prva rimska kolonija koju je osnovao četvrti rimski kralj Anko Marcije u VII veku p.n.e. Danas je čuveno nalazište poznato po jednim od najočuvanijih fresaka i mozaika iz rimskog perioda. Ostija predstavlja pandan mnogo popularnijoj Pompeji, i pored mozaika i fresaka mogu se videti ostaci stambenih zgrada, taverni, amfiteatra, kapeli i bazilika, rimskih kupatila i svega ostalog što je odlikovalo jedan antički grad. Odlazak na obalu mora gde je predviđeno slobodno vreme. Povratak u hotel.

7.dan 01.09.2016.   četvrtak     RIM – BEOGRAD

Napuštanje soba. Transfer do aerodroma je u 06:30 h. Let za Beograd predviđen je u 09:25 h, sletanje na aerodrom Nikola Tesla je u 11:05 h.

Hotel Yes 3* 

http://www.yeshotelrome.com/ 

815 EUR  Dvokrevetna soba 
200 EUR  Doplata za 1/1

Hotel Eliseo 4* 

http://www.hoteleliseoroma.it/en/

890 EUR Dvokrevetna soba 
300 EUR Doplata 1/1

Hotel Smart 4* 

http://www.smarthotelrome.com/en/

1.060 EUR Dvokrevetna soba
450 EUR Doplata za 1/1

Cena aranžmana uključuje: avio prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, smeštaj u navedenom hotelu na bazi 6 noćenja sa doručkom, boravišne takse, transfer aerodrom – hotel – aerodrom, panoramsko razgledanje gradapratnja turističkog vodiča agencije Travel Design, troškovi organizacije putovanja. 

Cena aranžmana ne uključuje: kotizaciju – prema cenovniku organizatora, karte za javni prevoz, putno zdravstveno osiguranje (7 €), fakultativne izlete, individualne troškove.

Hotel Yes 3* Nalazi se u širem centru grada kod železničke stanice Termini. Metro stanica je na 550 m od hotela. Od Koloseuma i Pjaca Venecije je udaljen je oko 2 km (2 metro stanice), kao i Španskih stepenica (3 metro stanice). Do kongresnog centra Fiera di Roma se stiže direktno vozom Leonardo Express. Moderan hotel sa odličnom uslugom kvaliteta na nivou 4*. Hotel poseduje 30 soba. 

Booking.com 8,4 Tripadvisor #197 of 1,269 Hotels in Rome 

Hotel Eliseo 4* Nalazi se u centru grada kod Španskih stepenica od kojih je udaljen samo 800 m. Metro stanica Barberini je na 550 m od hotela. Odatle se direktno stiže do Koloseuma. Šoping ulica Via del Corso i Pjaca de Popolo su udaljeni samo 1 km. Do kongresnog centra Fiera di Roma se stiže metroom i vozom Leonardo Express uz jedno presedanje. Dobar hotel kvaliteta 4* standard. Raspolaže sa 58 soba. 

Booking.com 7,6  Tripadvisor #683 of 1,269 Hotels in Rome 

Hotel Smart 4* Nalazi se u širem centru grada kod železničke stanice Termini. Metro stanica je udaljena 500 m od hotela. Odatle se direktno stiže do Koloseuma i Španskih stepenica koji su udaljeni oko 2 km. Do kongresnog centra Fiera di Roma stiže se direktno vozom Leonardo Express. Odličan, moderan poslovni hotel kvaliteta 4+*. Raspolaže sa 64 sobe. 

Booking.com 8,8  Tripadvisor #108 of 1,269 Hotels in Rome 

Mi ne pratimo trendove, mi ih dizajniramo!