Arhiva ponuda

ESPRM Vilnjus, Litvanija 2018

01 - 06. 05. 2018.

21. evropski kongres fizikalne medicine i rehabilitacije ESPRM 2018 daje Vam priliku da možda prvi put posetite glavni grad Litvanije.

Program kongresa otvoren je i za studente doktorskih studija sa idejom da prezentuju svoje istraživačke aktivnosti.

Vilnjus je bio na udaru snažne interakcije između istočne i zapadne kulture, jedinstven je spoj urbane strukture i karakteristika srednjeg veka, jedan od malobrojnih primera harmonije između čoveka i prirode.

Vilnjus, multikulturalan grad

Ulice i zgrade Vilnjusa i danas odražavaju tragove života svih koji su boravili na njegovom tlu: Litvanaca, Jevreja, Poljaka, Rusa, Nemaca, Belorusa, Tatara. Uvek će vam s ponosom naglasiti da je među pripadnicima različitih vera ovde uvek vladao mir. U slozi i kulturnoj razmeni živeli su katolici, pravoslavci, Jevreji i muslimani.

Upravo tu leži najveći deo razloga zašto je grad bogat kulturnim i istorijskim znamenitostima, specifičnim građevinama. Grad Vilnjus svedok je, na svakom koraku, različitosti koje je dizajnirao u jedinstveno bogatstvo, čime privlači turiste posebnog senzibiliteta.

1994. godine izuzetnost istorijskog centra Vilnjusa, Stari grad, bila je globalno priznata uključenjem na UNESCO listu.

Kako je negovao različite nacije i kulture, tako je i kod arhitekture spojio modernu uličnu mrežu i brojne objekte i kuće u gotskim, renesansnim, baroknim i klasičnim stilovima. Vilnjus je spoj starog i novog, suprotnosti, različitosti u svim kategorijama života.

Kroz program putovanja koji Travel Design pažljivo dizajnira za Vas, ta miroljubiva koegzistencija stilova smenjuje se u Vašim iskustvima i gradi jedinstven osećaj.

Vilnjus, grad u kom se uvek nešto dešava

Kao glavni grad Litvanije Vilnjus je obrazovni, kulturni, finansijski, istraživački i zdravstveni centar. Ujedno on je i grad kulture. Muzej zamka Vilnjus, odnosno Litvanski narodni muzej, rekonstruisana palata Velikih vojvoda Litvanije, Bazilika, umetničke galerije, crkve, druge poznate građevine i znamenitosti nude zanimljive i originalne sadržaje koje s posebnom pažnjom biramo.

Različiti kvartovi ovog grada provešće vas kroz vekove, a zeleni parkovi daju i mogućnost za brojne aktivnosti na otvorenom. Poseban osećaj pruža tura kroz najstariju i najlepšu ulicu Vilnjusa, Pilies, nekada jednako nezaobilaznu za kraljeve, legate pape i brojne izaslanike iz drugih zemalja koliko danas za posetioce.

S obzirom na jednistven spoj kultura, Vilnjus je i danas grad glavnih hrišćanskih, nacionalnih i narodnih praznika, grad raznovrsnih manifestacija, seminara, sastanaka, konferencija, prijema i koncerata u starim građevinama.

Kada radimo ono što volimo, zapravo živimo dva puta. Jednom u sadašnjem trenutku, drugi put kroz divne uspomene koje stvaramo.

Mi ne pratimo trendove, mi ih dizajniramo!