Arhiva ponuda

ESPRM Lisabon 2016

22. – 26.04.2016. 

POSETITE 20. Evropski kongres FMR

ESPRM Lisabon , 20. Evropski kongres fizikalne medicine i rehabilitacije 

1.dan 22.04.2016. petak BEOGRAD – LISABON
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 04:15 h. Let za Lisabonpreko Frankfurta predviđen jeu 06:05 h. Sletanje u Frankfurt je u 08:05 h, nastavak je u 09:15 h. Sletanje u Lisabonje u 11:15 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela uz panoramsko i pešačko razgledanje grada: monumentalna četvrt.

Belem sa spomenikom OtkrićimaBelem kula, manastir sv. Žeronima, trgovi Markez de Pombal i Reastauradoresavenija Liberdade... Smeštaj u sobe, odmor od puta. U 17:00 h nastavak razgledanja grada pešice: Trg Rosio, ulica AugustaTrijumfalna kapijaTrg Komersiokatedrala, odlazak do lifta Santa Žusta, ulica Garet, čuveni kafe BražileiraTrg Kamoeš... Slobodno vreme. Povratak u hotel.

Noćenje.

2. dan 23.04.2016. subota LISABON
Doručak. Slobodno vreme. Noćenje. 

09:30 h: Odlazak na fakultativni izletEvora i Palmela sa posetom vinarijiEvora se mora doživeti jer je jedan od najbolje očuvanih srednjovekovnih gradova Evrope pod zaštitom UNESCO u kome dominira mavarska arhitektura iz ranog srednjeg veka. Razgledaćemo plemićke palate, Trg Žiraldo, katedralu, posetićemo crkvu Svetog Franciska sa kosturnicom, prošetaćemo do rimskog hrama posvećenog boginji Dijani, zatim do Univerziteta iz XVI veka. Slobodno vreme za osveženje. Polazak prema Palmeli gde je predviđena kratka poseta istoimenom dvorcu – prelepom bajkovitom utvrđenju na vrhu uzvišenja sa koga se pruža autentična portugalska panorama. Nastavljamo do vinarije Hoze Marija da Fonseka gde je uz posetu predviđena i degustacija vina. Povratak u Lisabon oko 18:00 h. Cena: 50 € (uključuje autobuski prevoz, posetu dvorcu Palmela, ulaznicu u crkvu sv. Franciska, degustaciju vina).

3. dan 24.04.2016. nedelja LISABON
Doručak. Slobodno vreme. Noćenje.

12:30 h: Odlazak na fakultativni izlet Sintra – Kabo da Roka – Eštoril. Po dolasku u Sintru posećujemo palatu Pena, koja je jedno od sedam čuda Portugala. To je najstarija palata evropskog romantizma i nalazi se na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Razgledanje unutrašnjosti nas vodi kroz sobe, salone, plesnu dvoranu, kapelicu, spavaću sobu, tajne odaje, te se stiče utisak da nas sva ta lica portugalskih kraljeva i kraljica, kao duhovi, posmatraju kroz prizmu vremena. Pauza za osveženje. Nastavljamo prema Kabo da Roka, najzapadnijoj tački Evrope – stenovitoj litici o koju se razbijaju talasi Atlantika. Posećujemo svetionik koji potvrđuje da smo na najzapadnijoj kopnenoj tački Evrope. Nastavljamo prema Eštorilu – mondenskom letovalištu Portugala, šetamo uz obalu okeana do kazina, pored kojeg se nalazi i kongresni centar, gde je predviđena svečana ceremonija otvaranja kongresa ESPRM 18:30 – 20:00 h / slobodno vreme za uživanje na obali. Po završetku, vraćamo se u hotel. Cena: 60 € (uključuje autobuski prevoz, ulaznicu u palatu Pena sa lokalnim vodičem, jednostrani sertifikat Kabo da Roka)

4. dan 25.04.2016. ponedeljak LISABON
Doručak. Vreme predviđeno za učešće na kongresu. Povratak u hotel. Noćenje.

19:00h: Fakultativni odlazak do tipičnog portugalskog restorana gde ćete uživati u večeri uz fado programFado je strast. To je pesma, čak i kada razum kaže drugačije. Krik ranjenog srca. To je sudbina, tužna i nostalgična koja udara tamo gde najviše boli – u dušu. Ali, tako kažu da i treba jer bez toga nema istinskog osećaja postojanja. Nema muzike. Cena: 50 € (predjelo, glavno jelo, desert, voda, kafa/čaj, 2 pića tipa vino/pivo/sok).

5. dan 26.04.2016. utorak LISABON – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba do 10:00 h. Ostavljanje stvari u prostoriju za prtljag. Vreme predviđeno za učešće na kongresu. Transfer iz hotela do aerodroma je u 13:15 h. Let za Frankfurt predviđen je u 15:50 h. Sletanje u Frankfurt je u 19:50 h, nastavak je u 21:55 h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla je u 23:45 

Hotel Residencial Florescente 3*: Hotel odličnog kvaliteta u svojoj kategoriji, raspolaže sa 68 modernoopremljenih soba, koje su pokrivene WI-FI signalom. Izvanredno je pozicioniran: od Trga Rosio udaljen je svega200 m, isto toliko i od Avenida Liberdade, kao i od metro stanice Restauradores (plava linija) i Rosio (zelena linija).Sadržaj u sobama: klima, tv, telefon, WI-FI…

Mi ne pratimo trendove, mi ih dizajniramo!