Arhiva ponuda

EULAR Amsterdam 2018

12 – 16. 06. 2018.

Godišnji Evropski kongres reumatologije (13. 06 – 16. 06. 2018.) jedan je od najznačajnijih u kalendaru te oblasti, a prema najavama organizatora Amsterdam 2018 pružiće opet jedinstvenu priliku za razmenu naučnih i kliničkih informacija.

EULAR 2018 osmišljen je kao platforma koja bi trebalo da olakša interakciju između pacijenata, lekara, naučnika i predstavnika farmaceutske industrije kako iz Evrope, tako i iz celog sveta. Na kongresu će biti predstavljeni i dodatni rezultati inicijativa EULAR škole za reumatologiju kao i kampanje “Ne odgađaj, poveži se danas”, a planirano je i pokretanje strategije EULAR 2018 – 2023.

Zbog kvaliteta doprinosa koji daju nauci i praksi direktno, kongresi EULAR-a privlače veliku pažnju. Ove godine ponudiće širok spektar tema poput kliničkih inovacija, kako tretirati glavne reumatske bolesti, a takođe slovi za nezaobilazno mesto za klinička istraživanja doktora praktične medicine.

Amsterdam će svojim veličanstvenim ambijentom, umetničkim, muzičkim i kulinarskim posebnostima pružiti odličnu osnovu za naučnu i kliničku razmenu, međunarodnu saradnju i za prijateljstva.

“Venecija” na severu Evrope

Ovaj grad privlači putnike koji su u potrazi za drugačijim iskustvom. Simbol je slobode i inovativnosti, opevan u hiljadama pesama. Jedan je od najinteresantnijih gradova Evrope.

Amsterdam ima preko 100.000 kanala koji odvajaju različite delove grada. Lutanje lavirintima njegovih vodenih ulica jedinstveno je iskustvo. Kanali se mogu obići i pešice, što vam daje priliku da zavirite na mnoga skrivena mesta tog grada. Sve što je bitno u Amsterdamu dešava se upravo na obalama kanala.

Njegovim ulicama suvereno vladaju biciklisti, kaže se da ima više bicikala nego stanovnika.

Amsterdam je i grad muzeja. “Museumplein” je dom njih nekoliko, a plato među njima pravi je poligon umetnosti na kojem se redovno održavaju otvorene izložbe. Ukoliko ste poštovalac dela Van Gogha, to je pravo mesto za vas. Preko 200 slika, 500 crteža i oko 700 pisama je u muzeju tog velikog slikara.

Jedan od najpopularnijih muzeja u Amsterdamu je Muzej Ane Frank koji priča o detaljima njenog života, o progonu Jevreja u Drugom svetskom ratu.

Grad vetrenjača i lala

U Amsterdamu još uvek opstaje 8 tradicionalnih holandskih vetrenjača. Jedna od najinteresantnijih De Gooyer u sebi krije najpoznatiju mikro pivaru u Holandiji i na njenoj ogromnoj terasi probaćete brojne jedinstvene ukuse i vrste piva. Pravljenje piva zapravo je tradicionalni zanat Amsterdama.

Uz klompe i vetrenjače, jedan od glavnih simbola Holandije kojima i Amsterdam odiše su lale. U gradu je smešten nadaleko poznat Muzej lala, a tu je i “Bloemenmarkt”, jedina plutajuća pijaca tog cveća na svetu, smeštena uz obale kanala Sigel. Atmosfera u Amsterdamu je uvek “živa”, u koji god segment grada da zavirite. Samo je važno da odaberete šta Vas zanima.

Kada radimo ono što volimo, zapravo živimo dva puta. Jednom u sadašnjem trenutku. Drugi put kroz divne uspomene koje stvaramo. 

Mi ne pratimo trendove, mi ih dizajniramo!