Arhiva ponuda

EULAR Madrid 2019

11 - 15.06.2019.

Madrid je grad koji će ove godine biti domaćin Evropskog kongresa reumatologa, u periodu od 12. do 15. juna. Godišnji EULAR kongresi slove za najznačajnije događaje u kalendaru svetske reumatologije. Jedinstven događaj za razmenu naučnih i kliničkih informacija na globalnom nivou. Kongres će omogućiti platformu koja će olakšati interakciju između lekara, naučnika, pacijenata svih uzrasta i njihovih porodica, zdravstvenih profesionalaca i profesionalaca farmaceutske industrije širom Evrope i sveta.

Svake godine, EULAR izaziva ogromno interesovanje koje se ogleda u izvanrednom doprinosu koji kongres daje razvoju oblasti. Mogućnosti za nove tretmane i njihov uticaj, opterećenje i troškovi reumatskih i mišićno-skeletnih bolesti za pojedinca i društvo uvek su bili u fokusu događaja. EULAR kongres 2019 će još jednom obraditi širok spektar tema, uključujući inovacije u populaciji, zdravstvenim uslugama, kliničkoj i elementarnoj nauci, a sve u cilju ostvarenja dobrobiti osoba sa reumatskim oboljenjima.

U prilogu pogledajte aktuelni program putovanja.

Madrid

Madrid, grad kulture, umetnosti, sporta, zelenila i dobronamernosti lokalaca. Izdvaja se od ostalih španskih gradova jer zbog velikog broja stanovnika, poslovnih zgrada, obrazovnih i kulturnih institucija nosi i duh Evrope, napretka i modernog života. Tradicija ovog romanskog naroda se zadržala u ukusnoj gastronomiji, veličanstvenoj arhitekturi, strastvenom plesu, sportskom duhu, a posebno u vatrenom temperamentu. Madrid pruža osećaj grandioznosti kao velika evropska metropola ali i zajedništva kada Vam se lokalci u sred metroa obrate započinjući neobavezni razgovor. Često zapadni turisti Špance smatraju neljubaznima jer su navikli na usiljenu srdačnost ugostiteljskih radnika. Iskreni Španci smatraju da bi bilo lažno previše se osmehivati te svoju gostoljubivost pokazuju brigom i pružanjem nesebične pomoći. Sa Špancima se gosti smeju glasnije, provode uzbudljivije, zavole strastvenije, govore bučnije, navijaju vatrenije i sprijatelje snažnije. Narod koji voli krajnosti, ne štedi osećanja i uvek sa izraženim ponosom govori o svojoj domovini.

Prestonica Španije je najpoznatija po svojim brojnim muzejima, palatama i parkovima. Muzeji su edukativno i zanimljivo koncipirani i svi su uvek puni posetilaca, od čuvenog Muzeja Prado do specifičnog Muzeja šunke u kom možete probati različite vrste ovog delikatesa. Sklonost ka izražavanjem umetnosti preneta je i na ugostiteljske objekte pa tako uz sangriu uživate u stvaralaštvu neafirmisanih umetnika.
Kraljevska palata Real za mnoge je jedna od najlepših zdanja u Evropi. Turisti se ispred nje dele na one koji pokušavaju fotoaparatom da obuhvate njenu impozantnost i na one koji stoje pred njom upijajući svaki segment ovog baroknog dragulja. Enterijer palate sa oslikanim tavanicama, kraljevskim nameštajem i zlatnim ornamentima oživljava nekadašnju aristokratsku Španiju. Čitavu celinu palata čini sa dva velelepna trga i očaravajućim vrtovima. Svaki deo kompleksa odiše luksuzom i umetnošću, onakvim kakvi su samo nekada mogli da se stvaraju, kada se bogatstvo ulagalo u nasleđe budućim generacijama koje danas čuvaju i neguju kraljevski duh svoje zemlje.

Ako ne možete da se odlučite za restoran, probajte tradicionalne specijalitete najstarijeg restorana na svetu. Sobrino de Botin već skoro puna tri veka sprema hranu za svoje goste. Danas gosti u ovoj istorijskoj zgradi mogu da izaberu da li će ukus prave Španije osetiti kroz enterijer u raskošnom stilu Filipa IV ili u mističnom i prijatnom ambijentu podruma iz XVI veka. Čuven je mit da je na poziciji perača sudova nekada radio umetnik Francisko Goja. Jedno je sigurno, sedećete restoranu koji je rado dočekivao i inspirisao Ernesta Hemingveja.

Madrid i njegovi stanovnici daju posebnu energiju ovom gradu, dinamičnu i uzbudljivu. U Madridu je sve naglašeno i pojačano zbog čega je poseta ovom gradu potpuno drugačija. Ovaj grad će Vas probuditi, upićete njegovu snagu i lepotu, osetićete povezanost sa njegovim ljudima, divićete se njegovoj istoriji i ponosu i zapamtiti sve ono što Vam je ovaj grad nesebično poklonio.