Blog

Idete na poslovno putovanje? Ove mobilne aplikacije vam mogu biti korisne

korisne aplikacije putovanje Travel DesignSamo nekoliko godina unazad mobilne aplikacije bile su novost. Danas gotovo da nema korisnika mobilnog telefona koji nije osetio sve pogodnosti njihovog korišćenja. Olakšavaju nam svakodnevni život, pomažu da pronađemo sve potrebne informacije, da završimo neki važan posao, ali i da se zabavimo i razonodimo.

Za poslovne ljude one postaju nezaobilazan alat. Pomoći će vam u planiranju događaja, hvatanju beleški, crtanju planova, plaćanju parkinga i u još mnogo čemu, u zavinosti od toga šta su vaše potrebe.

Statistika pokazuje da prosečan korisnik mobilnog interneta 86% vremena koristi aplikacije. Sledstveno tome, svaka kompanija i organizacija koja drži do sebe razvila je svoju mobilnu aplikaciju i svoj sajt prilagodila pretrazi sa mobilnog telefona.

Jeste li spakovali baš sve?

Koliko mogu da vam budu korisne aplikacije, shvatićete i pre nego što krenete ukoliko upoznate PackPiont. Taj sjajan alat daje vam mogućnost da unesete trajanje vašeg poslovnog puta, a on će vam napisati koliko vam je stvari potrebno za taj period, kakvo vas vreme tamo očekuje, kao i šta će vam trebati od garderobe.

Aplikacija kongresa, nova tačka spajanja učesnika

Sve više kongresa teži tome da putem aplikacije učesnike upozna s programom, da putem centralnog sistema za razmenu poruka među učesnicima svima pruži mogućnost za predstavljanje i upoznavanje.

Takođe, pomoću njih pratite najnovija dešavanja u vezi sa konferencijom i direktno planirate na koje panele ćete ići. Pre polaska na sledeći kongres raspitajte se kod organizatora imaju li i aplikaciju i osetićete sve prednosti njenog korišćenja.

Nepoznavanje baš svih stranih jezika koji se mogu čuti među vašim inostranim kolegama nikako ne mora da bude prepreka za kvalitetnu komunikaciju. Google translate aplikacija prevodi 80 jezika, a da pri tom ne morate biti on line da bi radila. Fraze možete da upišete, izgovorite ili čak i da ih slikate, a ona će vam dati prevod.

Dostupno vam je sve, na svakom koraku

korisne aplikacije putovanje Travel DesignKoliko Google maps može da bude dragocen saveznik i u gradu u kom ste već boravili, sigurno dobro znate. Važne informacije o mestu u koje idete pružiće vam i Foursquare koji otkriva uz to i gde su se posetioci najčešće “čekirali”, a koji su sve razlozi za to, možete da proverite i sami. Da pronađete vama važan objekat poslužiće vam i Around me. Restoran, banka, benzinska stanica, supermarket, šta god da vam je potrebno.

Taksi ili privatni prrevoz u više od 50 zemalja obezbediće vam Uber aplikacija. Ukoliko budete imali potrebu da koristite javni saobraćaj, aplikacija CityMapper pomaže na gotovo svakom kontinentu na zemlji, nudeći vam najkraće rute, procenu zastoja na pojedinim tačkama, kao i najpovoljnije prevozno sredstvo. Nemojte se stoga iznenaditi ukoliko vam kao najbolje rešenje ponudi bicikl.

Našu poslovnu svakodnevnicu gotovo da ne možemo više da zamislimo bez mejlova. Jedna od najpopularnijih i najpouzdaniji svakako je Gmail aplikacija i pruža mnoštvo mogućnosti da važne poslovne prepiske ne budu prekinute ni u jednom momentu.

Kongres je pored ostalog i sjajna prilika za nova poslovna poznanstva i pokretanje značajnih saradnji. Jedan od popularnijih vidova čuvanja vizit kartica u svetu je sve više skener vizit karti, aplikacija koja će vam omogućiti da ne ostanete bez važnih kontakata. Od besplatnih aplikacija tog tipa su CardMunch i CamCard.

Ukoliko vam je značajno da na konferenciji hvatate beleške, vaša desna ruka može biti Evernote, besplatna aplikacija koja beleške hvata na čak tri načina, tekstualno, glasovno i vizuelno.

Još jedan savremen način deljenja podataka, sve popularniji i kod nas na različitim dešavanjima, čak i u časopisima, je skeniranje bar kodova. U trenu vas može odvesti na događaj koji ste propustili ili u kontakt sa informacijama koje su vam neophodne. Da biste ih uspešno preuzimali i na taj način, potreban vam je QR Barcode scanner, aplikacija za čitanje bar koda.

Vreme je – za slobodno vreme

U pauzama između predavanja najviše pažnje dobijaju aplikacije najpoznatijih društvenih mreža Facebook, Twitter, Skype, Viber i za poslovne ljude nezaobilazni LinkedIn. Ukoliko želite da podelite fotografije i video, najpoznatije aplikacije su Instagram, You tube.

Aplikacija Eventbrite daje priliku da pretražite lokalne događaje, pa čak i da rezervišete i kupite karte za njih. Da pronađete dobar restoran ali i pregledate iskustva posetilaca pomoći će vam Foodspotting.

Liste aplikacija proširuju se i bogate gotovo svakodnevno, prateći interesovanja i potrebe korisnika. Kada jednom osetite sve pogodnosti koje njihovo korišćenje na poslovnim putovanjima pruža, postaće vaš nezaobilazan “prtljag”.