Arhiva ponuda

WCO – IOF – ESCEO Krakow 2018

18 - 22. 04. 2018.

Svetski kongres osteoporoze i osteoartritisa WCO- IOF- ESCEO 2018 Krakow okupiće najeminetnije stručnjake iz te oblasti, ove godine u Poljskoj, u prelepom gradu Krakovu. Organizatori najavljuju uzbudljiv naučni program Kongresa za koji veruju da će napraviti korak napred na svim poljima. Krakov, kao jedna od najatraktivnijih i najromantičnijih turističkih destinacija Evrope, daje Vam priliku da istražite brojne znamenitosti, a kada su u pitanju međunarodni kongresi ima izuzetan ambijent. Konferencijski prostor planiran za WCO- IOF- ESCEO 2018 Krakow nalazi se na odličnom mestu, u centru Krakova, u modernoj zgradi svetske klase. Pogodna je za razne vrste kongresa i seminara, kao i za prestižne društvene i kulturne događaje. Kapacitet dvorane broji 1900: http://www.icekrakow.com/

Dobrodošli u grad legendi

Nazivaju ga magičnim gradom starog kontinenta. Jedan je od najstarijih u Poljskoj i zbog te srednjevekovne harizme kojom odiše, deluje kao gradić ušuškan u prošlost.

Grad Krakov, pored prelepe arhitekture i bogatog kulturno zabavnog programa, slovi i za mesto zanimljivih legendi koje privlače brojne turiste. Najpoznatija je Legenda o zmaju koji je simbol grada Krakova, o čemu svedoči i njegova statua u podnožju brda Vavel.

Zmaj je, kaže legenda, unosio strah među meštane, uništavao naselja, hranio se stokom, ali i devojkama, te je kralj obećao ruku svoje kćeri onome ko ga ubije. Dosetljivi zanatlija stavio je ispred zmajeve jazbine ovčiju kožu natopljenu sumporom. Nakon što je pojeo, zmaj je popio toliko vode iz Visle da mu je stomak pukao. Prema tom kazivanju zmajev zub se i danas nalazi blizu vrata katedrale.

U Krakovu sigurno nećete propustiti današnji istorijski centar grada, Stare Mijasto, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine pod UNESCO zaštitom i šetnju najstarijom ulicom Kanonica, koja će vas odvesti na slavno brdo Vavel, uzdignuto iznad reke Visle.

Na njegovom vrhu čeka vas slavni Kraljevski dvor iz XVI veka sa katedralom u kojoj su grobovi drevnih kraljeva i drugih zaslužnih Poljaka. To mesto ima veliki značaj za poljski narod jer su se na njemu krunisali plemići i važi za pravi simbol tog grada.

Krakov je i svedok bolnih istina. Najozloglašeniji logor tokom Drugog svetskog rata, Aušvic, nalazi se 50 kilometara zapadno od tog grada. Nad atmosferom koja još uvek vlada tim mestom niko ne ostaje ravnodušan.

Dobrodošli u grad jedinstvenih ukusa

Jedna od najvećih turističkih atrakcija Poljske je rudnik soli, takođe pod UNESCO zaštitom, kroz koji je do sada prošlo čak 40 miliona turista iz celog sveta. Na 9 različitih nivoa, smeštenih između 64 i 139 metra ispod površine, očekuju vas podzemna slana jezera, veličanstvene odaje, ogromne pećine, skulpture i hodnici u kojima se danas održavaju balovi, koncerti i razne druge svečanosti. Popiti piće na takvom mestu, jednistvenom u svetu, pruža nezaboravan osećaj.

Samo u Krakovu možete da probate supu od kiselih krastavaca, pljeskavice od krompira, tradicionalni kolač od sira, kao i kuvana piva raznih ukusa.

Upoznajemo i mnoge druge tajne samog grada, da osetite taj fini preplet prošlih vremena i svega što Krakov danas jeste.

Kada radimo ono što volimo, zapravo živimo dva puta. Jednom u sadašnjem trenutku, drugi put kroz divne uspomene koje stvaramo.

Mi ne pratimo trendove, mi ih dizajniramo!